kik használják a tripadvisort

A Tripadvisort kifejezetten túristáknak fejlesztették, azért, hogy könnyebben találjanak minőségi szolgáltatókat. Amikor túristárról beszélünk, akkor nem csak a külföldieket kell figyelembe venni, hanem a Magyar embereket is, hiszen te is turista vagy ha mondjuk Debrecenben laksz és Pesten szeretnél valamilyen éttermet találni.

hogyan működik

Belépnek a tripadvisor oldalára kiválasztják, hogy milyen szolgáltatást keresnek  éttermet szállást, turisztikai lehetőségket, stb. Szűrhetnek paraméterek alapján, milyen tipusú étterem jöhet szóba (tradicionális, tengeri, Olasz stb..) Ezután a tripadvisor algoritmusa megmutatja nekik szépen sorban egymás után az éttermeket. Minél több és jobb minőségű értékeléssel rendelkezel, annál előkelőbb helyen fogsz szerepelni a listán. Ha már elérted azt, hogy az első oldalon legyél, onnantól érezhető forgalomnövekedésre számíthatsz. Ha te vagy az első a találati listán, akkor garantálom, hogy mindíg tele lesz az éttermed.

honnan jönnek az értékelések

Azok, akik nálad jártak, ha meg vannak elégedve azzal, amit kaptak, akkor értékelhetik az éttermedet 1-5 * alapján. Ha nagyon meg vannak veled elégedve, akkor akár írhatnak egy kommentet is rólad. Ha sok pozitív visszajelzést kapsz, akkor az hihetetlen módon meg tudja növelni a forgalmad, mivel az emberek könnyebben bizalmat szavaznak neked ha már mások jókat írtak rólad. Személy szerint én is ezt használom az utazásaim során..

Személyes példa

Épp a napokban használtam a tripadvisort és eszembe jutott miért ne mutatnám meg nektek. Utazásaim előtt, mindíg lecsekkolom a lehetőségeket, még soha nem csalódtam ebben a metódusban.  Liszabon az uticél és rákerestem hogy hova lenne érdemes elmenni este vacsorázni. Annyi volt a kikötésem, hogy helyi konyhát szeretnék keresni. Nézzük mit látunk a képen.

  • Összesen 2160 találatot adott az oldal, gondolj bele ekkora a verseny, akkora tömegből kell kitünnöd!
  • 625 ember írt értékelést az első étteremről. A másodikról már 1400 an de neki csak 4,5 az átlaga míg az elsőnek 5. 
  • Fel vannak tüntetve a választható opciók, vegán, vegetáriánus barát stb..
  • Vannak Magyar értékelések is. 
  • A második lehetőségnél még asztalfoglalási léhetőség is van. Ezt választottam, mert azonnal tudtam asztalt foglalni és nem kell ott kinlódnom meg telefonálgatnom.
Tripadviser kép

MI A TANULSÁG

Láthatod, még azelőtt eldőlt, hogy milyen éttermet fogok kipróbálni, mielőtt egyáltalán elindultam Magyarországról. Az olyan túristák álltal frekventált helyeken mint Budapest vagy a Balaton, egyszerűen megengedhetetlen hiba, hogy egy étterem ne használja ki a tripadvisor lehetőségeit.

MIBEN TUDUNK SEGÍTENI

Létrehozzuk a Tripadvisor fiókodat

Az első lépésben mindenképpen létre kell hozni a Tripadvisor fiókodat, ha már van, akkor pedig elemezzük, átnézzük mi az ami rendben van mi az amin szerintünk változtatni kellene.

Megfelelő képek beszerzése

Ha már vannak jó minőségű képeid, olyanok, amik illeszkednek az arculatodba, akkor azokat elhelyezzük az oldaladon, ha nincs, akkor először elkészítjük azokat.

Vélemények begyűjtése

Ez a legfontosabb rész, hiszen sok és pozitív véleményre van szükséged, ahhoz, hogy előkelő helyre kerülj a találati listán. Ha azt gondolod, hogy a vélemények megszerzése lehetetlen küldetés, akkor hidd el tévedsz. Sok olyan trükk van, amit ha használsz, akkor a vendég még boldog is lesz, hogy írhat rólad egy pár szót, vagy adhat neked 5*-os értékelést.

Amennyiben szeretnéd, válaszolunk a nevedben a feltett kérdésekre, és kezeljük ha valami pobléma adódik. Persze ezt te magad is csinálhatod ha rendelkezésedre áll a megelelő személyzet és van is időtök rá.

Mikorra lesz eredménye a munkának

Ez mindíg a versenytől és a konkurenciád minőségétől függ. Ha nincs túl sok étterem a közeledben, akkor viszonylag könnyen elérhetünk eredményeket, ha viszont sok van és ráadásul ők is jól managelik a tripadvisort, akkor ez egy hosszú folyamat lesz. Amikor, azt mondom, hogy hosszú, akkor akár 1-2 év folyamatos munkára gondololok.

MIRE KELL FIGYELNI

Röviden és tömören arra, hogy mindenki jókat írjon rólad. Egy turista mielőtt elmegy egy idegen országba már sokszor lecsekkolja a tripadvisoron, hogy milyen éttermekbe érdemes menni vagy éppen hol érdemes megszállni. Ez nagyon jó hír neked, ha ott vagy az élmezőnyben és látják a helyedet tudnak veled számolni, viszont nagyon rossz ha nem, mert ha  még azelőtt eldöntik, hogy hova akarnak menni, mielőtt egyáltalán elhagynák a saját országukat, akkor már nem sok esélyed van arra, hogy becsalogasd őket.

Gyuró Attila

Kreatív vendéglátás Alapítója

“Húsz éve a vendéglátás közelében dolgozom, vagy mint alkalmazott egy luxus hajó fedélzetén vagy mint a vendéglátást kiszolgáló vállalkozások vezetője. Régóta látom és érzékelem, hogy nincs olyan szolgáltatás ma Magyarországon, ami levenné az éttermek vagy bárok tulajdonosairól, a professzionális marketing vagy éppen a brandépítés terheit. Amikor elkezdtem megszervezni a Kreatív Vendéglátás csapatát, akkor az volt a cél, hogy olyan embereket hozzak össze, akik a saját szakmájukban már letettek valamit az asztalra. 8 éve hobbiból kezdtem el foglalkozni honlapkészítéssel, azóta a hobbiból saját vállalkozás lett.

Ezekben is tudunk neked segíteni