fbpx

Miért fontos a jó étlaptartó

Az étlaptartó az éttermi élmény egyik fontos összetevője, ezért nem csupán a tartalma, de a kivitelezése is fontos.
Mivel a vendég először az étlappal találkozik, rendkívül fontos, hogy a kezébe kerülő, minőségi anyagokból készült és stílusában az étteremhez illő kiadvány azt az érzést erősítse meg, hogy az étterem kiválasztásánál jó döntést hozott.

Ha röviden és tömören szeretném megfogalmazni, akkor azért mert az étlaptartód az éttermed névjegye. Ezzel mutatkozol be a vendégnek.

Milyen egy jó étlaptartó?

Olyan, amivel úgy tudsz bemutatkozni a vendégnek, hogy az már az első percben bizalmat szavazzon neked. Gondolj bele, szívesen rendelnél egy drága steaket egy gyűrött kopott étlaptartóból? Hiába figyelsz oda minden részletre a konyhában, hiába készíted a legjobb ételeket, ha a vendéged már rögtön az első percben valami negatív élménnyel találkozik.

Minden helynek szüksége van saját arculatra, az étlap pedig ennek egy eleme kell, hogy legyen. Egy szép étlap, amely passzol a hely belső designjához, mindenképpen profizmust sugall a vendég számára. Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos az első benyomás – muszáj, hogy az pozitív legyen.

Kivel dolgozunk?

Szerencsére csatlakozott hozzánk az ország egyik legjobb szakembere is. Alföldi Terézia több mint 30 éves bőrdíszműves múlttal a háta mögött -ebből 15 éve már csak étlaptartó készítéssel foglalkoznak- olyan tapasztalattal rendelkezik, amellyel biztosan neked is segíteni tud.

Olyan éttermek használják az étlaptartóit, mint a Nobu a Mátyáspince a Dallas vagy a Balatonfüredi Borcsa és még több mint 300 étterem Magyarországon és már 87 étterem Németországban Ausztriában és Svájcban.

Itt tudod megtekinteni a weboldalát

Hogyan válassz jó étlaptartót?

Az étlap az étterem vizuális leképeződése, így fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A megfelelő étlap kiválasztásakor számos szempontot kell figyelembe venni.

  • Milyen stílusú az éttermed
  • Mekkora kínálattal rendelkezel
  • Milyen külső anyagból készüljön
  • Milyen méretű legyen

Ezek fontos kérdések, mert egy jó minőségű étlaptartót évekig használsz és nem mindegy, hogy mennyire leszel elégedett vele, mennyire fogja a céljaidat szolgálni.

Textilbőr-étlaptartó-kategória-III-Szín-10-2-518x518 (2)
Textilbőr-étlaptartó-kategória-I-Szín-14-2-518x518 (1)
Textilbőr-étlaptartó-kategória-I-Szín-15-3-518x518

Mi a szerepe marketing szempontból?

A belső lapok kialakítása nagyon hatékony marketing fegyver lehet minden étterem számára.  Az Egyesült Államokban a menuengineering már egy önálló szakma lett, lényege pedig, hogy a belső lapokat a marketing szempontok figyelembe vételével tervezzék meg. Hihetetlen eredményeket érnek el vele, átlagosan 15-20%-kal nő a profit miután átalakították az étlapot.

Ha bővebben szeretnél olvasni a témáról, akkor nézd meg a témával foglalkozó oldalunkat.

Konklúzió

Az étlap az, amit először a vendég kezébe adunk, ezzel prezentálod az ételeidet. Ha ez nem megfelelő, a vendég nem fog bizalmat szavazni a helynek – bizalom nélkül pedig egyetlen étterem sem lehet sikeres. Még mindig vannak olyan tulajdonosok, akik csak egyfajta szükséges nyűgként tekintenek az étlapra, pedig sokkal több múlik rajta, mint azt gondolnák.

Ha szükséged van egy minőségi étlaptartóra, akkor bátran keress fel minket.

SZÜKSÉGEM VAN ÉTLAPTARTÓRA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .