MI AZ A seo PONTOSAN

A SEO (search engine optimization azaz keresőmotor optimalizáls), egy olyan folyamat, amelynek során úgy optimalizáljuk a weboldalad, hogy az minél előrébb kerüljön a keresők találati listájában. Általánosságban elmondható, hogy a találatok első 3-4 helye elviszi a kattintások 70%-át, így nagyon fontos, hogy jól legyen optimalizálva az oldalad.

MI A KÜLÖNBSÉG A SEO ÉS A LOCAL SEO KÖZÖTT.

Abban az esetben ha neked egy helyhez kötött szolgáltatásod van, például egy étterem, akkor neked az a fontos, hogy olyanoknak jelenj meg, akik a környékeden vannak. Ezt a Google is pontosan tudja, így amikor egy adott településen történik egy keresés, akkor az adott hely vállalkozásait jeleníti meg a találatok között. Leegyszerűsítve, ha beírják a keresőbe azt a szót, hogy étterem, akkor a Budapesten a Budapesti éttermeket fogja megmutatni, Győrben, pedig a Győrieket.

MIRE VAN SZÜKSÉG, AHHOZ, HOGY ELKEZDJÜK A MUNKÁT

Általánosságban elmondható, hogy három dolognak kell megfelelően beállítva lenni, ahhoz hogy jó eredményeket tudj elérni. Szükséged van egy optimalizált honlapra, létre kell hozni egy Google cégem fiókot, valamint megfelelően be kell állítani a strukturált adatokat.

Google cégem

Az első lépés, az optimalizáció során, hogy létrehozzuk vagy ha már létezik, akkor optimalizáljuk a Google cégem fiókodat. Ha van egy ilyen fiókod, akkor már a céged, meg fog jelenni a térképen. Egy apró kis piros pötty leszel  a sok száz között. (1)

Honlap (SEO)

Arra is van esélyed. hogy a Google kiemeljen téged a sokszáz konkurencia közül. Ráadásul mindezt teljesen ingyen teszi.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen elengedhetetlen, hogy legyen egy megfelelően optimalizált honlapod, és legyen nagyon sok pozitiv értékelésed.

Megjegyzés: Régebben lehetséges volt facebook profillal is bekerülni a kiemelt helyek közé, de ez ma már szinte lehetetlen.

Struktúrált adatok.

Ma még sokan nem tulajdonítanak neki túl nagy figylemet, viszont már most is nagyon fontos, hogy megfelelően legyen beállítva. A jövőben pedig labdába sem lehet rúgni nélküle.

A struktúrált adatok célja elsősorban az, hogy használhatóbb legyen az internet. Ezt úgy érhető el, hogy a honlapok forráskódjában az egyes információk egységes, szabványos, struktúrált formázást kapnak. Ezeket az adatokt a keresőmotorok könnyebben tudják értelmezni, így több, hasznosabb adatot tudnak megjeleníteni az egyes találatok mellett.

A FOLYAMATRÓL

Kutatás

Először megismerkedünk a Te éttermeddel, hogy biztosan értsük vállalkozásodat és céljait. Ezt követően felmérjük a piacot, elemezzük a konkurenciádat, meghatározzuk a számodra legrelevánsabb célcsoportokat, kulcsszavakat és kifejezéseket.

Google cégem fiók létrehozása

Megcsináljuk és beállítjuk a Google cégem fiókodat. Ez időbe szokott tellni, mivel a regisztráció után a Google küld egy levelet, amin van egy kód, ezt felhasználva tudjuk igazolni, hogy valóban mi vagyunk az étterem tulajdonosai.

Kivitelezés

Elkezdjük optimalizálni a fiókot, valamint a weboldalt. Fényképeket teszünk fel, elkezdjük gyűjteni a pozitív véleményedet valamint elvégzünk minden szükséges finomítást, ami menetközben felmerül..

Mikorra lesz eredménye a munkának

Az hogy megjelenjen a céged a térképen jellemzően pár hétbe kerül, ennyi idő szükséges, ahhoz, hogy megérkezzen a levél. Az hogy mikor lesz kiemelve az éttermed, nagyon sok mindentől függ. Egyrészről a környékeden lévő konkurenciától, másrészről, milyen könnyen tudunk pozitív véleményeket begyűjteni. Persze van még ezer dolog, de most nincs értelme mindent leírni. De a kérdésre válaszolva egy komolyabb versenyben is meg tudunk jelenni 5-6 hónap alatt. van hogy sokkal kevesebb és van, hogy több.

MI AZ AMIRE FIGYELNI KELL!

Arra, hogy minden megfelelően legyen beállítva, különösképpen a struktúrált adatok.

Gyuró Attila

Kreatív vendéglátás Alapítója

“Húsz éve a vendéglátás közelében dolgozom, vagy mint alkalmazott egy luxus hajó fedélzetén vagy mint a vendéglátást kiszolgáló vállalkozások vezetője. Régóta látom és érzékelem, hogy nincs olyan szolgáltatás ma Magyarországon, ami levenné az éttermek vagy bárok tulajdonosairól, a professzionális marketing vagy éppen a brandépítés terheit. Amikor elkezdtem megszervezni a Kreatív Vendéglátás csapatát, akkor az volt a cél, hogy olyan embereket hozzak össze, akik a saját szakmájukban már letettek valamit az asztalra. 8 éve hobbiból kezdtem el foglalkozni honlapkészítéssel, azóta a hobbiból saját vállalkozás lett.

Ezekben is tudunk neked segíteni