Mitől lesz különleges egy étterem

Mindig mindenkire hatással vannak a külső ingerek. A színek, a fények, az alakok és a formák. Ezek harmóniája vagy éppen diszharmóniája határozza meg, hogy milyen kép alakul ki az emberben egy adott hellyel kapcsolatban. Ha valaki belép az éttermedbe, akkor a bútorok minősége, a falakon lévő festés vagy éppen a szegre akasztott képek mind-mind hatással vannak rá. Ezek a hatások összeadódnak, és kialakul egy kép rólad. Ezt a kialakult képet lehet akár első benyomásnak is nevezni. Fontos, hogy a vendég amikor belép az éttermedbe már az első percben azt érezze, hogy jó döntést hozott, amikor téged választott.

Éttermek belsőépítészete

Miért más egy étterem belső kialakításán dolgozni, mint mondjuk egy magánházén? Először is egy étterem belsőépítészeti terveinél figyelembe kell venni nem csak a megrendelő igényeit, hanem tisztában kell lenni a jogszabályi előírásokkal és a vendégkör ízlésével is. Fel kell mérni, hogy ki lesz a célközönség, milyen stílus működik jól az adott célcsoportnál. El kell érni a belépő vendégnél azt a bizonyos “hűha” érzést, ha ez megvan, akkor már valószínűleg kialakul egyfajta pozitív első benyomás.

Az a mi dolgunk, hogy a vendégeidnek szavak helyett, egyetlen pillantással át tudjuk adni azt az érzést, amit közölni szeretnél velük. Ha a vendég megbízik benned az első percben, akkor komfortosabban fogja magár érezni nálad, ezáltal nagyobb esély van arra, hogy a vacsora végén egy magasabb összegű számlát tudsz kivinni neki.

Hogyan dolgozunk

Egy étterem vagy kávézó belső kialakításához és annak tervezéséhez elengedhetetlen, hogy személyesen találkozzunk. Meg kell néznünk a hely adottságait, le kell ülnünk személyesen veled, és át kell beszéljük, hogy mit szeretnél. Fontos, hogy tisztában legyél azzal, kinek akarod a helyet csinálni, ki a célközönséged, és hogy szeretnéd megszólítani őket. Ha a személyes találkozásunk után mind a ketten úgy gondoljuk, hogy sikeresen fogunk tudni együtt dolgozni, akkor adunk egy árajánlatot. Ha az megfelelő a számodra, akkor kezdjük el a tényleges munkát.

Vele fogsz dolgozni.

Salekovics Gyöngyi

Belsőépítész

Ezekben is tudunk neked segíteni